Een uitdaging en oefening om samen te werken!

Wil je eens oefenen met leiding geven in een groepje en/of luisteren naar elkaar. De volgende opdracht is een goede oefening om eens samen uit te proberen met je ouder(s) of vriendje(s). De opdracht kun je op verschillende manieren doen. Het doel is altijd om een zo hoog mogelijk bouwwerk te maken, dat blijft staan!

Je kunt verschillende materialen gebruiken; zo kun je rietjes en plakband gebruiken, marshmallows en sat├ęprikkers of gewoon papier en plakband. In alle gevallen is het de bedoeling dat je een constructie maakt die blijft staan en zo hoog mogelijk wordt. Je kunt ervoor kiezen om het binnen een bepaalde tijd te doen en dus binnen 15 minuten bijvoorbeeld een bouwwerk moet hebben staan of je neemt lekker je tijd.

Bij deze opdracht gaat het er vooral om dat je overlegt met degene met wie je samenwerkt. Zo is het handig om van tevoren taken te verdelen en afspraken te maken. Bespreek na de opdracht eens hoe dit is gelukt.

Heb je rekening gehouden met je groepsgenootje? Lukte het om op een fijne manier leiding te geven? Hoe heb je dat gedaan?

Ben je helemaal klaar met je bouwwerk meet hem dan uiteraard op en maak een foto. Stuur de foto met hoogte naar LOEK@YOU dan delen wij het op onze sociale media!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *