Zet een stap naar voren

Hieronder staat een leuke opdracht beschreven die voor meerdere onderwerpen ingezet kan worden. Het doel is om elkaar beter te leren kennen en bewustwording te creëren bij elkaar over wat uitdagingen voor iemand kunnen zijn of waar iemand moeite mee heeft.

Het idee is dat je een zin begint met “Zet een stap naar voren als je…”. Het vervolg van de zin kan zijn “Je wel eens alleen voelt” of ‘’goed kunt samenwerken’’. Het kunnen allerlei stellingen zijn die passend zijn bij het thema dat je bespreekbaar wil maken. Om de activiteit luchtig te maken is het leuk als je een aantal vragen er tussen zet die meer voor de grap zijn. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde dilemma’s erin doen zoals: “Maak een keuze: blijf staan als je liever voor altijd een slechte adem hebt of zet een stap naar voren als je liever altijd scheten laat”. Zo kun je zelf een beetje afwisselen met serieuze vragen en luchtige vragen.

Het is handig om dit met meerdere mensen/kinderen tegelijk te doen, zodat er ook een gesprek kan ontstaan en elkaar tips kunnen worden gegeven. Belangrijk is dat je van tevoren bespreekt dat het soms persoonlijk kan zijn wat iemand vertelt en dat we daar respectvol mee omgaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *