Blind vertrouwen

Het kan soms weleens een uitdaging zijn om de ander echt blindelings te vertrouwen. Hoe gaaf is het om eens uit te proberen of je iemand echt (letterlijk) blindelings vertrouwd. In het volgende spel wat omschreven wordt kun je hiermee oefenen. Zo wordt één iemand geblinddoekt waardoor hij of zij helemaal niks meer ziet! De ander helpt je door een parcours heen door je zo duidelijk mogelijk aanwijzingen te geven.

In dit blog staat een spel beschreven wat je in tweetallen uit moet voeren. De opdracht is om samen een parcours te bedenken met een blinddoek. Het spel heeft een startpunt en een finish. Als hulpmiddel kunnen jullie een A3 vel gebruiken waar je het parcours op kunt schetsen, zodat jullie tijdens het klaarzetten weten hoe alles komt te staan. De spelregels mag jullie helemaal zelf bedenken! Je kunt bijvoorbeeld heel streng zijn dat wanneer iets omvalt je weer vanaf vooraan moet beginnen.

Locatie: Zorg dat je genoeg ruimte hebt om te bewegen en over de obstakels heen kan.

Thema’s: Hieronder staan 2 thema’s die bij dit spel horen. Het is aan jullie de taak om ervoor te zorgen dat in jullie spel onderstaande thema’s kunnen worden uitgevoerd! In dit spel moeten de deelnemers: aanwijzingen geven en vertrouwen op elkaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *