Lente

Het is lente! Je hoort de vogeltjes soms al lekker fluiten, de eerste lente zonnestralen schijnen op je gezicht en je ziet iedereen weer steeds meer buiten! Breng de lente in huis met deze lekkere én gezonde snack.

De tulpjes zijn gemaakt van Cherrytomaatjes, kruidenroomkaas, een komkommer, een scherp mes en een klein lepeltje.

In de lente worden de dagen wat langer (de tijd dat het licht is) en de temperatuur weer wat hoger. De natuur komt weer tot leven, zo lijkt het. De knoppen van bomen en struiken beginnen uit te lopen en er worden allerlei jonge dieren geboren. Zo heel vroeg in het voorjaar zie je ook al veel bloemen. Sommigen bloeien al heel vroeg.

Opdracht:

Bekijk het filmpje en beantwoord de vragen:

https://schooltv.nl/video/popup/vroege-bloeiers-tulpen-en-krokussen/

  1. Hoe noemen we die ‘dingen’ waaruit de voorjaarsbloeiers  groeien?

………………………………………………………………………………….

  • Waarom zijn die ‘dingen’ handig voor planten in slechte tijden, zoals de winter?

………………………………………………………………………………….

  • Wat is het verschil tussen die twee soorten ‘dingen’?

………………………………………………………………………………….

Welke bekende voorjaarsbloeiers ken je? Noem er 3 en zet erachter waaruit ze groeien.

Komende maand staat het thema groei en bloei centraal en gaan we onder andere moestuin bakken maken en inzaaien en we gaan ook een insectenhotel bouwen. Als uw kind het leuk vind om mee te doen doen kunt u hem of haar opgeven via https://www.eventbrite.nl/o/loekyou-14896552007

Heel veel plezier in deze Lente!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *