Tijdzones

Hoi allemaal,

​Femke en Veerle hebben vandaag voor jullie 2 leuke opdrachten verzonnen die te maken hebben met de verschillende tijdzones waar de aarde in is verdeeld. Een tijdzone is een gebied op de aarde waar het dezelfde tijd is. De strepen die de aarde opdelen in de verschillende tijdzones noemen we meridianen.

De tijdzones zijn gemaakt omdat de aarde continue om de zon draait. In een dag zitten 24 uren. Er zijn daardoor 24 tijdzones ontstaan, zodat het overal op de aarde ‘s ochtends licht wordt en ‘s avonds donker.  

Opdracht 1:

Zoek op het internet naar de tijdsverschillen en vul de antwoorden in.

In Londen is het nu 9:00. Hoe laat is het dan in Amsterdam?

……………………………………………………………………

In Londen is het nu 7:00. Hoe laat is het dan in New York?

……………………………………………………………………

In Berlijn is het nu 18:00. Hoe laat is het in Kaapstad?

……………………………………………………………………

In Kopenhagen is het 11:00. Hoe laat is het in Tel Aviv?

……………………………………………………………………

Opdracht 2

Teken in het midden van een wit A4 een klok met de Nederlandse tijd. Verdeel de rest van het papier in vier vakken. Teken in elk vak een bekende plek op de wereld en schrijf er bij hoe laat het daar is. Bijvoorbeeld: New York (Vrijheidsbeeld). In de tekening moet ook duidelijk worden of het dag of nacht is.

Voorbeelden:

Als je klaar bent maak je een foto van jouw tekening en upload je deze in de reacties van de Blog. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *