Emotie tips van Merel

Hoi allemaal,

Merel geeft iedereen in dit filmpje wat emotie tips.
Hoe kan je het beste met emoties omgaan en wat betekenen ze?

Soms is het ook moeilijk om niet boos of verdrietig te worden. Dat is helemaal niet erg, want iedereen wordt heeft dat wel eens!

Tip: Blijf praten met wie jij fijn vind en geloof in jezelf.

Merel heeft het boek Hoe doe ik dat?! Omgaan met emoties? Hier een korte samenvatting van het boek:

”Hoe doe ik dat?!” leert kinderen op een praktische en leuke manier omgaan met emoties. Door middel van korte herkenbare verhalen, interactieve vragen, oefeningen en een zelf in te vullen kompas.

”Hoe doe ik dat?!” leert kinderen op een praktische en leuke manier omgaan met emoties.
In dit boek staan 8 korte verhalen. De thema’s gaan over scheiding, angst in het donker, pesten, verhuizen, overlijden, verliezen bij een spel en jezelf niet kunnen remmen in blijdschap.


Bij iedere gebeurtenis horen bepaalde emoties, gedachten en gevoelens. In ieder verhaal komt ook een krachtdier met een bijzondere betekenis voor. Dit krachtdier luistert, erkent en geeft een speciaal kompas aan het kind. Op dit kompas staan allerlei manieren hoe het kind kan omgaan met zichzelf in een bepaalde situatie.
Achter in het boek staan de oefeningen verder uitgelegd. Dit boek geeft meer dan 30 praktische tips. Het kind gaat zelf ontdekken wat het nodig heeft bij het leren omgaan met zichzelf en zijn of haar emoties. Er zit ook een blanco kompas bij. Dit kan het kind naar aanleiding van het boek zelf invullen. “Hoe doe ik dat” is een boek voor kinderen vanaf 7 jaar. Dit is ook een fijne handreiking voor ouders en anderen opvoeders.

https://www.instagram.com/andreapiacquadio_/

Lijkt je dit een interessant boek? Bestel het online.

Kijk snel hier voor het filmpje!

Lieve groetjes,

Team LOEK@YOU

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *