Stamboom maken met hulp van Bjorn

Hallo allemaal,

Bjorn is een kind bij LOEK@YOU. Bjorn heeft een hele grote familie, toen had hij het idee om alles eens uit te schrijven. Dit doe je door middel van een stamboom te maken.
Bjorn heeft stap voor stap uitgelegd hoe je een stamboom maakt. Wil je het zelf ook eens proberen? Stuur dan je resultaat naar: info@blog.nl wij zijn benieuwd hoe jouw familie eruit ziet!

Stap 1:
Teken een grote boom op papier.

Stap 2:
Vraag aan jou  vader of moeder hoe hun familie er uitziet.

Stap 3:
Teken eerst de familie van je vader en dan van je moeder. Kijk waar de families samen komen (wanneer de ouders samen zijn)

Stap 4:
Vergeet niet je eigen naam en die van je broers of zussen.

Een begin:

Onderin schrijf je eigen naam en eventueel die van je broers en zussen. Daarboven komen je vader en moeder. Daarboven komen hun ouders (jouw opa en oma) daarboven zouden nog de ouders van je opa en oma kunnen (jouw overgrootouders). Dit kan je zo lang en groot maken als je zelf wilt. Als je ouders nog broers en zussen hebben komen die naast je ouders aan dezelfde tak. Daaronder komen hun kinderen (jouw neven en nichten)

Benodigdheden:
– Informatie van je ouders
– Pen / stift
– Papier

Tip:
Denk na wie er allemaal in een familie horen bijvoorbeeld: opa’s & oma’s, neven en nichten, ooms en tantes en ga maar door…

Zie je alle verschillende takken van de boom? En bedenk nu dat er bij elke tak een naam komt van een familielid. Dat wordt echt gaaf he!

Veel succes.

Felix Mittermeier

Groetjes Bjorn en team LOEK@YOU.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *