Tour door de Grafheuvels @ Toterfout

Hallo allemaal,

Saskia onze vrijwilliger bij Stichting LOEK@YOU heeft een informatieve blog over de Grafheuvels gemaakt.

De grafheuvels liggen in de bossen tussen Toterfout en halve mijl in Veldhoven. Er zijn nog veertien grafheuvels te bewonderen. Het zijn de overblijfselen van een prehistorisch grafveld dat ongeveer 3500 jaar geleden is aangelegd.

De boeren die toen in de omgeving woonden hebben in of onder de heuvel een dode begraven.  Er zijn crematie overblijfselen gevonden en zo zijn wetenschappers veel te weten gekomen over de overledene die hier lagen begraven. De grafheuvels zijn gebruikt voor mannen, vrouwen en kinderen.  

De heuvels liggen allemaal op een hoger gebied zodat de overblijfselen niet nat geregend konden worden. Er zijn nieuwe paalkransen geplaatst zodat de heuvels beter beschermd worden tegen bezoekers.

Wat maakt de grafheuvels bij het Toterfout zo bijzonder? Deze grafheuvels zijn goed onderzocht en gepubliceerd daardoor zijn de heuvels ook beroemd buiten Nederland. Ben je al nieuwsgierig hoe het er uit zien? Neem dan een kijkje en ga op onderzoek uit!

Pixabay

Klik dan hier voor het filmpje.

Veel leerzame groetjes,
Team LOEK@YOU

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *