Home made: Torenschietspel

Hallo allemaal,

Bjorn is een kind bij LOEK@YOU en hij heeft zelf een spel bedacht. Ben je benieuwd naar het spel? Lees dan snel verder!

Uitleg spel:
Bij dit spel is het de bedoeling dat er een toren wordt gebouwd zo mooi, origineel en stevig mogelijk. De bedoeling is dat alle spelers proberen de toren om te schieten. Naast de toren bouw je van de blokken die jij eraf hebt geschoten een nieuwe toren (De bijtoren). De nieuwe torens mogen ook aangevallen worden. Op het moment dat je stenen van de nieuwe torens om schiet krijg je een steen van die speler.  Natuurlijk zijn spelers ook vrij om er zijn of haar eigen invulling aan te geven.

Puntentelling:
De puntentelling is verdeeld in de volgende vier categorieën:

– De hoogste toren
De speler die de hoogste toren bouwt van de blokken die hij van de hoofdtoren (de eerst gebouwde toren)  heeft afgeschoten krijgt een punt. De bedoeling is dus om een zo’n hoog mogelijke toren te bouwen.

– Mooiste toren
De allereerste toren is een origineel bouwwerk deze telt verder niet mee voor de mooiste toren puntentelling. Van de bouwwerken die er gemaakt worden van de omgeschoten blokken maak je de mooiste toren mogelijk. Als de hoofdtoren is omgeschoten moet je stemmen op een toren van de tegenstander degene met de meeste stemmen krijgt een punt uit deze categorie. (Mocht je nu met 2 spelers zijn dan overleg je samen welke toren de mooiste is).

– Laatste blokken
Degene die de allerlaatste blokken omschiet krijgt een punt.

– De geef punten
Omdat het zo’n sportief spel is mag je de tegenstander wanneer hij een bijzonder actie heeft (denk hierbij aan hele bijzondere hoofd toren, originele bij torens, of een spectaculair schot) mag je hem een extra punt geven.

Materialen:
– Met houten blokken bouw je de torens.
– Een bal om te schieten.
Extra materialen:
– Blikjes.
– Dozen.
– (Plastic) flessen

Veel plezier!

Groetjes Bjorn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *