Hoi allemaal,
Saskia onze vrijwilligster bij Stichting LOEK@YOU, heeft voor jullie een lekker recept uitgekozen. Zo kan je toch een beetje bezig zijn deze dagen. En de koekjes zijn natuurlijk erg lekker!
Voor kinderen is het belangrijk dat de stappen over hoe je koekjes bakt, in kleine stapjes staan uitgelegd. Daar hebben we dus ons best voor gedaan. Hieronder lees je hoe je stap voor stap de lekkerste chocolate cookies kan maken.
Wat heb je nodig om koekjes te bakken (ingrediënten)
- 200 gr. bloem
- 125 gr. roomboter (direct uit de koelkast)
- 100 gr. witte basterdsuiker
- 4 gr. vanillesuiker
- 1 eierdooier
- 1/4 tl. Zout
- 1 chocolade reep in kleine stukjes

Handig om alvast klaar te zetten
- mengkom
- keukenzeef
- garde
- deegroller
- uitsteekvormen
- Bakplaten
- Bakpapier
Aan de slag (bereidingswijze)
Stap 1: Verwarm je oven voor op 160 graden.
Stap 2: Bedek in de tussentijd twee bakplaten met bakpapier en bewaar deze buiten je oven.
Stap 3: Zeef de bloem en de basterdsuiker boven een grote kom en doe daar het zout en de vanillesuiker bij.
Stap 4: Roer alles met een garde door elkaar zodat alles goed mengt.
Stap 5: Snijd de boter in kleine blokjes (echt klein) en prak deze met een vork door het bloemmengsel heen.
Stap 6: Doe er de eidooier en chocoladestukjes bij en kneed daarna alles met je handen tot je er een mooie bol deeg aan overhoudt.
Stap 7: Wikkel deze deegbal losjes in wat vershoudfolie en laat deze ongeveer een half uurtje in je koelkast liggen.
Stap 8: Bestrooi de aanrecht ruim met bloem, haal de deegbal uit de koelkast en sla deze goed plat op je aanrecht.
Stap 9: Maak van de deegbal met een deegroller, er een mooie plak van ongeveer een halve centimeter van.
Stap 10: Steek nu de koekjes uit de plak deeg. Dit doe je met een steekvorm en verwijder de restanten deeg die nog niet uitgestoken zijn.
Stap 11: Haal de koekjes met een spatel voorzichtig van je aanrecht en schuif deze op de bakplaten met bakpapier.

Stap 12: De restjes deeg kneed je opnieuw tot een bal, slaat deze weer plat en rol deze weer uit om er nog meer koekjes uit te steken.
Dit herhaal je tot je al het deeg hebt gebruikt waarna je de bakplaten in de voorverwarmde oven kan schuiven.
Baktijd
Laat de koekjes ongeveer 20 minuten bakken in de oven en kijk na een kwartier even of ze niet te snel bruin worden.
Als de koekjes mooi goudbruin zijn geworden, dan haal je de bakplaten uit de oven en kan je de koekjes af laten koelen.

Tip
Bewaar de koekjes in een afgesloten koektrommel.
Laat je resultaat zien via een leuke foto?
Voor nu,
succes, bak ze en smul ze!
Groetjes team LOEK@YOU